Språkkurser

Språkkurser

Lär dig skriva mer korrekt, lättläst och med kunden i fokus eller öka ditt självförtroende när det gäller att prata engelska. Jag erbjuder kurserna ”Branschspråk” och ”Konversationsengelska” som sys ihop utifrån ditt företags behov – i grupp eller på individnivå.

Anmäl dig via mejl. Ange vilken kurs du är intresserad av, vilket datum som kan vara aktuellt och hur många deltagare du vill anmäla, så kontaktar jag dig för mer information. Om din kurs inte redan finns, kan vi diskutera om den går att anordna. Det går så klart också bra att ringa om du har frågor.

Wordchange - språkkurser

Branschspråk

Fördelarna med att skriva effektivt, korrekt och inbjudande är många – nöjdare kunder, bättre och mer begripliga texter för läsaren, en förbättrad image, potentiellt ökade intäkter och en mer seriös framtoning för ditt företag och för dig som skribent.

Kursen ”Branschspråk” vänder sig till skribenter som arbetar med det skrivna språket och skriver för allmänheten till exempel som mäklare, kommunikatör, jurist eller handläggare.

Det som gör kursen unik är att det alltid ingår korrekturläsning av text som deltagarna har skrivit inför kurstillfället. Det utgör även basen för diskussionen. I priset ingår även en eller flera omgångar korrektur efter kurstillfället för att innehållet i kursen ska sätta sig i praktiken. Själva kurstillfället är en halvdag (förmiddag eller eftermiddag) då jag går igenom bland annat grammatik, språkvård, branschspecifika språkfrågor, klyschor samt gör en snabbgenomgång av språkfunktionerna i MS Word om så önskas. Det finns också tid att ställa frågor.

Kursen ges dagtid i Umeå på Rådhusesplanaden 17 E eller i kundens lokaler.

Exempel på innehåll:
Skrivregler
Avstavning
Siffror och enheter
Språkvård
Klyschor
Språkvariation och undvika upprepningar
Svarta listan – ord och fraser som kan ersättas
Tips på ordböcker och referenslitteratur
Word-genomgång

Pris: från 2 900 kr per person (exkl. moms)*

*Priset gäller vid minst åtta kursdeltagare och korrektur av sammanlagt upp till 4 000 ord. Deltagaren får 30 dagar på sig att lämna in sin text för korrektur efter kurstillfället om inget annat är överenskommet. Anmälan är bindande.

Konversationsengelska

Är du rädd för att prata engelska inför andra? Har du svårt att uttala vissa ord och stavelser? Får du inte fram det du vill säga? Du är inte ensam. Språk är levande och man behöver träna för att upprätthålla sin språkförmåga.

Kursen ”Konversationsengelska” riktar sig till dig som i ditt yrke ofta kommer i kontakt med engelska eller som ofta reser och vill öka ditt språkliga självförtroende och ditt ordförråd på engelska. Du har läst engelska tidigare och kan för det mesta göra dig förstådd.

Kursen hålls vid tre eller fem tillfällen á 1,5 timme per träff i små grupper. Fokus ligger på att deltagarna ska stärka sitt självförtroende och våga prata. Vi jobbar bland annat med uttal och utökar deltagarnas ordförråd genom att prata. Vi tränar på eventuella standardfraser som kan vara aktuella. Nivån på kursen avgörs av deltagarnas förkunskaper, erfarenheter och önskemål. Därför fyller deltagarna i en enkät innan kursens start.

Innehåll:
Konversationsövningar i grupp
Parövningar
Uttalsövningar
Business talk
Artighetsfraser och standarduttryck

Prisexempel:
3 träffar 3 600 kr per person (exkl. moms)
5 träffar 6 000 kr per person (exkl. moms)*

*Kursen hålls i grupper om minst fyra och max åtta deltagare. Det går också att boka enskilda och individuella träffar.

Hör gärna av dig om du är intresserad av att boka en kurs eller veta mer.

Kontakta mig

anna

Jag som håller i kurserna heter Anna Lawrence och jag har en Kandidatexamen i engelska samt en Masterutbildning i översättning och har bott och arbetat i England i flera år. Jag har rest i många engelskspråkiga länder såsom USA, Kanada, Nya Zeeland och Australien. Jag är dessutom gift med en engelsman och pratar engelska hemma till vardags och reser ofta tillbaka till England för att hälsa på släkt och vänner. Jag har drivit Wordchange Language Services sedan 2008 med engelska, svenska och tyska som arbetsspråk där jag har stött på många olika fackspråk och har en gedigen språkkunskap. Mitt intresse för språk är enormt och jag har stor passion för att hjälpa andra att våga tala engelska.